fbpx
Міжнародна економіка

МВФ відновив свою місію в Україні

  Міжнародний валютний фонд почав технічну місію в Україні, висновки якої можуть вплинути на подальший хід переговорів з відкриття нової кредитної лінії, передає УНН з посиланням на прес-службу МВФ в Україні.

"Згідно з опублікованою раніше інформацією МВФ, місія проходить за графіком", – повідомили в представництві.

Відзначимо, за півтора тижні місія МВФ проаналізує економічну ситуацію в Україні і вивчить заходи уряду щодо її стабілізації, що  вплине на відновлення співпраці з фондом.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов зазначив, що перспективи використання потенціалу внутрішнього видобутку газу, а також проведення заходів з енергозбереження є важливими аргументами, які дозволять Україні виключити з переговорного процесу з МВФ вимоги підвищення цін на газ для населення.

"Ми хочемо виключити з нашої дискусії, з нашого переговорного процесу, питання підвищення тарифів на газ для населення", – підкреслив міністр.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

При цьому, на його думку, підтвердженням перспективності розвитку внутрішнього видобутку газу є інтерес, який виявляють до України найбільші енергетичні корпорації.

Джерело: УНН

Читайте також: