fbpx
Право

У Франції саєнтологів визнали шахраями

Як повідомив представник церкви саєнтологів, касаційний суд Франції відхилив клопотання церкви і визнав її керівників винними в організованому шахрайстві.

"Очевидно, що касаційний суд не захотів бруднити руки і прийняти будь-яке сміливе рішення. Подібну справу необхідно передати в суд з прав людини в Страсбурзі, щоб була можливість прийняти рішення без тиску", – сказав представник сайєнтологічної організації Ерік Ру.

Він нагадав, що в деяких країнах вчення саєнтологів визнали релігією, а тому, на його думку, в інших країнах повинні брати з них приклад. Він також зазначив, що як тільки уряд хоче позбутися  якоїсь релігії, її тут же визнають сектою.

У Франції суд над церквою саєнтологів, що почався ще в 2009 році, виніс рішення засудити керівників французького відділення до двох років ув’язнення з відстрочкою виконання вироку і до штрафу в розмірі 30 тис. євро.

Нагадаємо, церква саєнтології була заснована в 1954 році в США Роном Хаббардом. На сьогоднішній день у багатьох країнах Європи саєнтологічні церкви зараховані до релігійних сект і комерційних організацій. Кількість послідовників їхнього вчення нараховує близько 10 млн осіб.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: