fbpx
Право

Звинувачення до 24 жовтня буде чекати від захисту Царнаєва заперечень проти смертної кари

Представник прокуратури США зажадав від захисту Джохара Царнаєва, обвинувачуваного в причетності до Бостонському теракту, до 24 жовтня надати заперечення проти смертної кари для їх підзахисного.

Відповідне клопотання було направлено прокуратурою до федерального суду Массачусетсу в Бостоні у відповідь на запит захисту Царнаєва, який попросив продовжити термін подачі необхідного заперечення. Як відомо, рішення про вимогу смертної кари для Царнаєва буде приймати генеральний прокурор США Ерік Холдер на підставі резолюції федерального прокурора і для того, щоб були дотримані всі формальності, потрібно заперечення захисту з викладенням фактів справи та зазначенням пом’якшувальних провину обставин.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Прокуратура хоче встигнути представити резолюцію генпрокурору до кінця місяця і тому сподівається отримати це заперечення до 24 жовтня. Звинувачення, при цьому, посилається на існуючий регламент, згідно з яким резолюція повинна бути надана генпрокурору США "невідкладно". У прокуратурі також вважають, що у захисту Царнаєва було достатньо часу для того, щоб підготувати всі матеріали.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: