fbpx
За кордоном Україна

Українцям рекомендують утриматися від поїздок до Судану і Камбоджі

 Міністерство закордонних справ України закликало громадян України утриматися на невизначений термін від поїздок в Камбоджу і Судан. У повідомленні відомства зазначається, що в цих країнах зараз нестабільна ситуація з безпекою.

Тим українцям, які вже перебувають в Судані, МЗС України рекомендує обмежити пересування по населених пунктах і відмовитися від наземних поїздок за їх межі. Також дипломати радять уникати місць з великим скупченням людей, не брати участі в мітингах, не вступати в конфлікти з місцевими жителями і не займатися несанкціонованою фото- або відеозйомкою.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

У разі виникнення надзвичайних ситуацій міністерство закликає громадян звертатися в посольство України в Єгипті, або безпосередньо до консула України в Хартумі Мусі ель- Сайеду. Телефон посольства: ( 00201 ) 000039648. Консула: ( 00249 ) 912302520. Також слід не забувати про гарячу лінію МЗС України: ( 044 ) 2381657.

Що ж до Камбоджі, то туди відомство радить не їздити через серйозну повінь, яка призвела до підтоплення значної частини території країни. Крім того, в країні різко зросло поширення епідемічних захворювань.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Громадянам України, які вже перебувають у цій країні, радять відслідковувати інформацію місцевих органів влади про ситуацію і бути готовими до можливої ​​евакуації. При необхідності слід звертатися до посольства України у В’єтнамі за номером: (00844) 37344484.

Читайте також: