fbpx
Новини світу

Россільгоспнагляд зацікавився постачальником молока корпорації Roshen

  Россільгоспнагляд направляє запит ветслужбі України з приводу постачальників молока і молочної продукції кондитерської корпорації Roshen, імпорт продукції якої заборонений до Росії з кінця липня через претензії до якості.

"Ми відправляємо запит українським колегам і просимо їх у терміновому порядку надати інформацію про те, з яких молочних підприємств Roshen отримував продукцію, яка використовувалася при виробництві кондитерських виробів", – повідомив "Інтерфаксу" керівник Россільгоспнагляду.

За його словами, є відомості, що кондитери використовували молочну продукцію з тих підприємств, які не мають права на постачання своєї продукції в Росію та інші країни Митного союзу. "Список підприємств-постачальників у нас визначений, і саме їх продукція, зокрема, сухе і згущене молоко, повинні були використовуватися на кондитерських фабриках", – заявив С. Данкверт.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

При цьому він повідомив, що Россільгоспнагляд діє відповідно до норм Євросоюзу, за якими кінцевий продукт, що ввозиться до країни ЄС, повинен вироблятися із сировини, яка поставляється тільки з атестованих підприємств.

Як вже повідомлялося, Росспоживнагляд, який заборонив ввезення шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції, почне перевірку українських кондитерських підприємств у понеділок, 21 жовтня. Відповідна домовленість досягнута в ході 10-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: