fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ТОП-5 найбільших хабарів 2013 року в Україні

Найбільша сума неправомірної вигоди, яка була задокументована правоохоронцями у 2013 році, – 700 тисяч доларів. Про це заявив керівник управління з нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з корупцією та організованою злочинністю, Володимир Крівуценко.

На п’ятому місці – хабар у розмірі 130 тисяч доларів (1,1 мільйона гривень).

Голова Кам’янської сільради (Чернівецька область) вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду за надання в оренду ділянки водного фонду загальною площею 10 га.

На четвертому місці – хабар у розмірі 150 тисяч доларів.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Арбітражний керуючий з Одеської області вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 150 тисяч доларів за невжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів під час розгляду провадження у справі про банкрутство товариства.

Третє місце, повідомив Крівуценко, – 225 тисяч доларів.

Хабар у розмірі 1,8 мільйона гривень вимагали від громадян депутат Новофедорівської селищної ради (Сакський район) та голова селищної ради за прийняття позитивного рішення з надання земельних ділянок у власність громадянам.

Друге місце – хабар в 305 тисяч доларів.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Неправомірну вигоду у розмірі 2,5 мільйонів гривень вимагав член правління акціонерного товариства «Укрпрофтур». Зловмисник підбурював підприємця до отримання неправомірної вигоди у вищевказаній сумі. Натомість він обіцяв надати в оренду частину території автобази.

Перше місце – хабар у розмірі 700 тисяч доларів.

Понад 5,6 мільйона гривень вимагав арбітражний керуючий з Києва від представника товариства за закінчення процедури санації та за приховування порушень українського законодавства при перевірці фінансово-господарської діяльності товариства.

За матеріалами: УНН

Читайте також: