Співробітники Кримської обсерваторії виявили “потенційно небезпечний” астероїд

За словами наукового співробітника Кримської лабораторії Інституту імені Штернберга Геннадія Борисова, українські астрономи виявили астероїд, що потенційно представляє небезпеку для Землі. Даний факт – перше відкриття такого роду, зроблене в ході астрономічних спостережень з території України.

Попередні розрахунки свідчать, що розмір астероїда, орбіта якого не лежить в площині екліптики, становить близько 410 метрів. Він віддалений від Сонця на 1,3 астрономічних одиниці, максимальне видалення астероїда від нашої планети становить приблизно 1,5 млн км – це відстань у чотири рази більша, ніж відстань від Землі до Місяця.

Related Post

"В ніч з 12 на 13 жовтня я спостерігав район сузір’я Жирафа, вів глибокий огляд в рамках програми пошуку комет. Саме тоді був виявлений астероїд, що отримав тепер позначення 2013 TV135. Перші спостереження показують, що він рухається швидко і знаходиться порівняно близько. Інформація про спостереження була направлена ​​в Центр малих планет, і через кілька годин його спостерігали і інші астрономи", – повідомив Геннадій Борисов, додавши, що дані про це небесне тіло вже занесені до "Переліку потенційно небезпечних астероїдів".

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment