fbpx
Політика

Сноуден-старший повернувся з Росії в США з горілкою і Гоголем

Батько колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена напередодні покинув Москву і повернувся в США. Адвокат Едварда Сноудена Анатолій Кучерена розповів, що Лон Сноуден залишився задоволений тим, як в Росії поставилися до його сина і на прощання вони обмінялися подарунками.

"Лон Сноуден подарував нам дві пляшки вина, а ми у відповідь – горілку та англійський переклад Гоголя і Салтикова-Щедріна", – повідомив Кучерена.

Батько Сноудена тиждень тому прилітав до Москви, щоб відвідати свого сина, оскільки той не може повернутися в США через те, що за викриття таємниць ЦРУ йому там загрожує тривалий тюремний термін і несправедливий суд. По прильоту США в аеропорту імені Джона Кеннеді Сноудена-старшого зустрічали журналісти, яким він заявив, що його синові буде краще залишитися в Росії і не повертатися назад в США.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Як батько я йому порадив залишитися в Росії і не приїжджати в США. Така була моя йому порада, в будь-якому випадку рішення він прийме самостійно», – сказав Сноуден-батько. Він також повідомив, що йому самому дуже сподобалося в Росії і він туди ще обов’язково повернеться, однак, поки не знає, коли саме. Він зазначив, що його син «відчуває себе добре і йому комфортно в Росії».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«У Росії я був як турист, як гість, і я дуже вдячний цій країні за те, що вона надала притулок моєму синові», – продовжував Сноуден. Він також висловив подяку всім людям, з ким йому вдалося познайомитися в Росії, за їх привітність і допомогу.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС.

Читайте також: