fbpx
Економіка

Росія обіцяє не затягувати Україну в Митний союз

Російська Федерація не має наміру відмовляти країни СНД від підписання Угод про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Однак у Кремлі закликають своїх партнерів зважити перед підписанням документа всі «за» і «проти». Про це розповів заступник голови МЗС Росії Олексій Мєшков.

«Це їх суверенне право, а ми тільки закликаємо ретельно зважити всі "за" і "проти" перед таким кроком, ще раз поглянути на тексти даних угод на предмет їх відповідності прийнятим раніше зобов’язаннями в рамках інших організацій. В організаціях, де спільно беруть участь країни і за роботу яких держави несуть загальну відповідальність. Це дозволить не створювати об’єктивних чи технічних перешкод для можливого продовження співпраці», – пояснив Мєшков.

За словами дипломата, яку б політику не проводили в Брюсселі в «східному напрямку», вона повинна не роз’єднувати, а зближувати держави. Така політика повинна враховувати інтереси, географічні та історичні особливості країн. Вона повинна бути спрямована на створення синергетичного ефекту в інтересах населення таких держав.

Російська Федерація, як запевнив Мєшков, буде займатися подальшим просуванням Єдиного економічного простору і Митного союзу, а також майбутнього Євразійського економічного союзу. На його думку, ці союзи відображають природні процеси поглиблення співпраці між країнами СНД.

«Ми переконані, що саме євразійська інтеграція відкриває всім державам, що беруть участь в ній, реальну перспективу для поступального розвитку. Причому це відбувається без протиставлення конструктивної взаємодії країн з Євросоюзом», – сказав Мєшков.

Заступник міністра стверджує, що «Росія нікого насильно не тягне до Митного союзу, який вже має потужне ядро​​».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: