Россільгоспнагляд зацікавився постачальником молока корпорації Roshen

  Россільгоспнагляд направляє запит ветслужбі України з приводу постачальників молока і молочної продукції кондитерської корпорації Roshen, імпорт продукції якої заборонений до Росії з кінця липня через претензії до якості.

"Ми відправляємо запит українським колегам і просимо їх у терміновому порядку надати інформацію про те, з яких молочних підприємств Roshen отримував продукцію, яка використовувалася при виробництві кондитерських виробів", – повідомив "Інтерфаксу" керівник Россільгоспнагляду.

За його словами, є відомості, що кондитери використовували молочну продукцію з тих підприємств, які не мають права на постачання своєї продукції в Росію та інші країни Митного союзу. "Список підприємств-постачальників у нас визначений, і саме їх продукція, зокрема, сухе і згущене молоко, повинні були використовуватися на кондитерських фабриках", – заявив С. Данкверт.

Related Post

При цьому він повідомив, що Россільгоспнагляд діє відповідно до норм Євросоюзу, за якими кінцевий продукт, що ввозиться до країни ЄС, повинен вироблятися із сировини, яка поставляється тільки з атестованих підприємств.

Як вже повідомлялося, Росспоживнагляд, який заборонив ввезення шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції, почне перевірку українських кондитерських підприємств у понеділок, 21 жовтня. Відповідна домовленість досягнута в ході 10-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment