fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд перевірятиме українські кондитерські підприємства 2 тижні – Микола Азаров

  Перевірка Росспоживнаглядом українських кондитерських підприємств, початок якої заплановано на 21 жовтня, має тривати 2 тижні, повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

"Вже в понеділок розпочнеться інспекція Росспоживнагляду на наших кондитерських підприємствах для зняття претензій. Ми домовилися, що ця робота буде завершена протягом 2 тижнів", – сказав він, відкриваючи засідання уряду в четвер.

Глава українського уряду також висловив надію, що висновки Росспоживнагляду в результаті перевірки будуть прозорими і об’єктивними.

Як повідомлялося, в липні Росспоживнагляд заборонив постачання в країну шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. У середині серпня на переговорах в Москві глава російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Крім того, була досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

У вересні Росспоживнагляд запропонував Україні провести документальну перевірку та інспекцію продукції Roshen.

8 жовтня Г. Онищенко заявив, що Росспоживнагляд не зняв претензії до продукції української компанії Roshen і наполягає на допуску фахівців на виробництво. Наприкінці липня Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе київську, маріупольську (Донецька область), кременчуцьку (Полтавська область) і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і кондитерську фабрика Клайпеди (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік. Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: