Нардепи пропонують ввести 35% квоту для жінок у виборчих списках партій

Народні депутати Ірина Бережна, Олег Ляшко, Ігор Єремєєв та Нестор Шуфрич просять колег підтримати їхню ідею щодо введення у виборчих списках партій квоти для жінок, яка становитиме 35%. Про це йдеться в законопроекті 3411-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кількості кандидатів однієї статі у виборчому списку», текст якого опублікований на сайті Верховної Ради України.

Related Post

Так, нардепи пропонують внести зміни до статті 15 закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», якими передбачити квоту не менше 35% від загальної кількості кандидатів у виборчому списку для представників тієї статі, що представлений в меншості (мається на увазі жінок).

«Україна за кількістю жінок у парламенті займає 110 місце серед 188 країн, що є дуже низьким показником для європейської держави. Саме тому, у зв’язку з прийняттям рішення щодо євроінтеграції , Україна повинна змінити свої стандарти щодо кількості жінок у парламенті та органах місцевого самоврядування, а також регламентувати дане питання на рівні закону», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Leave a Comment