fbpx
Політика

До кінця цього року в усіх українських посольствах з’являться митні аташе

До кінця цього року влада України обіцяє ввести посаду податково-митних аташе, які працюватимуть при українських посольствах за кордоном.

«Даний механізм почне працювати вже цього року. Ми створюємо цей пост для того, щоб підтримувати українських експортерів на території цих держав, і для того, щоб ми могли доносити актуальну інформацію до потенційних інвесторів в українську економіку», – заявив глава міністерства доходів і зборів України Олександр Клименко.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як відзначають журналісти, міністр при цьому зазначив, що податково-митні аташе не займатимуться відстеженням доходів і зарубіжних активів українців, а також не будуть виконувати функції податкової розвідки.

Зазначимо, раніше Міндоходів повідомляло, що впровадження посад податково-митних аташе планується, щонайменше, в зарубіжних посольствах у країнах, з якими Україна має значний товарообіг і розвинені торговельно-економічні зв’язки.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як повідомлялося раніше, деякі ЗМІ вважають, що це будуть нервові 18 місяців для українських міжнародних кредиторів, які оцінюють 60-мільярдні платежі позичальників України і швидко зменшуються валютні резерви держави.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: