fbpx
Новини світу

Держспоживінспекція України перевірить фабрики Рошен після 20 жовтня

  Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) має намір перевірити кондитерські фабрики корпорації Roshen на території України після 20 жовтня, повідомив журналістам глава відомства Сергій Орєхов.

"У зв’язку з тим, що це питання сьогодні дуже актуальне, плануємо протягом двох -трьох тижнів провести перевірки саме цих чотирьох фабрик компанії Roshen", – сказав він.

За словами С. Орєхова, результати перевірок будуть оприлюднені і покажуть, наскільки якісною є продукція корпорації, яка надходить на внутрішній ринок.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Як повідомлялося, фахівці Росспоживнагляду планують 21 жовтня розпочати перевірки українських фабрик корпорації Roshen. У липні Росспоживнагляд заборонив постачання в країну шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen через претензії до якості продукції.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе київську, маріупольську (Донецька область), кременчуцьку (Полтавська область) і дві вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і кондитерську фабрику Клайпеди (Литва).

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік. Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: