fbpx
Кінотеатри

Генрі Селік зніме фільм про героїв казок братів Грімм

Відомий постановник лялькових мультфільмів Генрі Селік призначений режисером фільму A Tale Dark and Grimm. Назву нового проекту можна перекласти як «Похмура зловісна казка», але зайва літера "m" у слові Grimm наводить на думку про те, що головними персонажами картини стануть герої казок братів Грімм.  

 Основою стрічки буде книга американського автора Адама Гідвітца, що побачила світ у 2010 році. За сюжетом брат і сестра Гензель і Гретель у пошуках кращого життя тікають зі своєї казки і вирушають у повну небезпек подорож іншими історіям братів Грімм.  

 На думку Генрі Селика, книга Гідвітца є «вкрай винахідливою історією про виживання в світі чарівних казок». Незабаром режисер має намір представити список акторів, яким буде запропоновано попрацювати в його новому фільмі.  

 Найвідомішими анімаційними стрічками Генрі Селика є повнометражні мультфільми «Кошмар перед різдвом», «Джеймс і гігантський персик» і «Кораліна в Країні Кошмарів» (ця стрічка номінувалася на премію «Оскар» , однак поступилася мультфільму «Вгору»).

«Кораліна в Країні Кошмарів» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: