fbpx
Економіка

Кабмін має намір «дати добро» проекту з видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря

У найближчому майбутньому в Україні розпочнеться реалізація проекту з видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря. У ньому візьмуть участь провідні міжнародні енергетичні компанії Eni (Італія) і Electricite de France (Франція). Загалом в цей проект буде інвестовано до 4 млрд доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров у ході сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів.

«Сьогодні ми розглянемо проект розпорядження, який дає старт видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря за участю провідних міжнародних енергетичних компаній: Eni (Італія), Electricite de France (Франція). У рамках зазначеного інвестиційного проекту обсягом до 4 млрд доларів до кінця поточного десятиліття очікується збільшення щорічного видобутку нафти і газу на 2-3 млн тонн умовного палива», – додав глава уряду.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Реалізація проекту з видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря позитивно позначиться на українській економіці – упевнений Микола Азаров. За його словами, в рамках проекту буде створено кілька тисяч робочих місць, а надходження до державного бюджету протягом терміну його реалізації, за попередніми підрахунками, складуть до 160 млрд грн.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: