fbpx
Політика

«ЄС лояльно ставиться до фашизації України, адже вона гарантує розрив з Кремлем», – Медведчук

 У Європейському союзі підтримують націоналістів з України, тому що вони допомагають своїй країні «рвати зв’язку» з Російською Федерацією. Про це повідомив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

 «Уявляю, як відреагували б українські політики і ЗМІ, якби якісь відморозки в Росії розтоптали і розірвали український прапор», – заявив політик.

 Він нагадав, що суспільство побачило фотографії, як на марші УПА, організованому ВО «Свобода», націоналісти розривають і топчуться по російському прапорі. Не можна сказати, зазначає політик, що з української сторони після цього не було жодної реакції. Правда, додав Медведчук, «реакція української сторони» виявилася досить несподіваною: міліціонери подякували учасникам маршу УПА за взаєморозуміння і толерантність.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Політик запевнив, що співробітники МВС на такі дії не звертали ніякої уваги, зате спробували взяти штурмом квартиру на Хрещатику, на балконі якої висів прапор Перемоги і грала пісня «Вставай, страна огромная».

 «Брати автомати і гнати всіх людей, хто дотримується іншої думки, – це, мабуть, і є той європейський вибір, про який на тому ж мітингу просторікував Олег Тягнибок», – підкреслив Медведчук.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами політика, Тягнибок аж ніяк не лукавив, кажучи про європейський вибір. Адже Євросоюз, який активно бореться з правими радикалами, тепло приймає «Свободу».

 «Тут все логічно, адже впливовим силам у Брюсселі потрібна фашизація України як гарантія розриву зв’язків з Росією», – пояснив Медведчук.

 За його словами, тепер у «Свободі» розраховують, що Європейська комісія матиме тиск на ФІФА і дозволить українським фанатам ходити з кельтськими хрестами, «зіговати» і освистувати темношкірих футболістів.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: