У Києві запрацював оновлений фунікулер

Сьогодні, 16 жовтня, після ремонту та проведення необхідних випробувань відновив свою роботу київський фунікулер. Як і раніше, він курсуватиме від Поштової площі до Володимирської гірки. Цю інформацію оприлюднили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Тепер вагончики фунікулера будуть білими з синім дахом і смугою знизу. Крім того, КП «Київпастранс» за свій рахунок оновило інформаційні таблички при вході/виході з дубляжем інформації англійською мовою у вестибюлях і біля кас фунікулера», – йдеться в повідомленні.

Related Post

Основні роботи з ремонту столичного фунікулера виконало відкрите акціонерне товариство «Київський завод електротранспорту». Працівники підприємства відремонтували тяговий привід, пантографи, каркаси кузовів вагонів, гальмівну і гідравлічну системи, а також систему захисту, сигналізації та зв’язку, електричного та електронного обладнання, замінили колеса, внутрішню обшивку та інше. Ремонт київського фунікулера обійшовся в 430 тис. грн.

Варто відзначити, що з введення в експлуатацію (1905 р.) столичний фунікулер тричі реконструювали – в 1928, 1958 і 1984 роках. Також кожної осені фунікулер закривають для проведення ремонтних робіт. Цього року він не експлуатувався місяць – з 15 вересня до 15 жовтня.

Leave a Comment