fbpx
Політика

Україна буде всіляко сприяти місії Кокса-Квасневського – Євген Перебийніс

  У Міністерстві закордонних справ України взяли до уваги рішення про продовження мандата місії Кокса-Квасневського і заявили про готовність всіляко сприяти спостережній місії Європарламенту.

"В Україні взяли до уваги рішення Конференції президентів ЄП з приводу продовження мандата місії ЄП у складі президентів Александра Квасневського і Пета Кокса. Розглядаємо цей крок як визнання вагомого внеску місії у зміцнення довіри між Україною і ЄС", – повідомив агентству "Інтерфакс- Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, відповідаючи на прохання прокоментувати продовження мандата місії.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За його словами, в Україні поділяють високу оцінку діяльності цієї місії, зокрема в проведенні незалежного моніторингу внутрішньополітичних процесів у державі, а також у наданні сприяння у здійсненні важливих реформ в рамках євроінтеграційного курсу країни.

"В Україні підтверджують намір і далі надавати всіляке сприяння діяльності місії ЄП і виходять з спільної з країнами-членами та інституціями ЄС зацікавленості у створенні належної основи для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді цього року", – підкреслив представник МЗС.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: