fbpx
Економіка

Перехід на контрактну армію коштуватиме Україні в наступні 4 роки 35 млрд гривень – міністр оборони

  Міністр оборони України Павло Лебедєв говорить про позитивні тенденції на шляху переходу Збройних сил на контрактну основу комплектування.

"Штатна чисельність військовослужбовців за контрактом з початку нинішнього року (з урахуванням звільнених) збільшилася на 3,7 тис. осіб і становила на 1 вересня поточного року 49,1 тис. військовослужбовців. Це 58,3 % від усієї чисельності посад солдатів і сержантів", – розповів П. Лебедєв в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Він нагадав, що 14 жовтня поточного року були відправлені в запас останні військовослужбовці строкової служби з лав ВМС України. "Таким чином, наші військово-морські сили вже повністю комплектують посади матросів, солдатів, сержантів і старшин виключно військовослужбовцями за контрактом", – сказав глава оборонного відомства.

У цілому, за словами міністра, тенденції спостерігаються позитивні. "Збільшилася як кількість бажаючих вступити на службу за контрактом, так і прийнятих на таку", – сказав він.

Щодо проблем у цьому напрямку, то на його думку, про них ще говорити передчасно. "По-перше, процес цей тільки почався. По-друге, сьогоднішня динаміка комплектування наших Збройних сил добровольцями, які обрали військову службу за контрактом своєю професією, свідчить, що ця заміна нам цілком під силу. І по-третє, ми досить суттєво поліпшили мотивацію для наших майбутніх контрактників", – пояснив П. Лебедєв.

Відповідаючи на питання про фінансування переходу на контракт, міністр поінформував, що в наступні 4 роки планується витратити більше 35 млрд грн на цей напрямок.

"Щодо самих розмірів фінансування безпосередньо професіоналізації армії, то протягом найближчих 4 років у цій сфері плануємо витратити більше 35 млрд грн в рамках 90 млрд грн, передбачених на утримання військ", – сказав він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: