fbpx
Новини світу

Сенат США прийшов до компромісу в переговорах про держбюджет

Сенатори від Демократичної і Республіканської партій Сполучених Штатів Америки досягли компромісу щодо бюджету країни, повідомляють ЗМІ. Про досягнення даної домовленості, яка дозволить збільшити поріг державного боргу США і припинити призупинення діяльності американського уряду, заявили лідери республіканців і демократів у сенаті Мітч Макконнелл і Гаррі Рід.

Зокрема, до компромісу вдалося прийти завдяки коригуванню фінансування програми охорони здоров’я. В адміністрації президента США заявили, що часткове зменшення фінансування програми не було поступкою представникам Республіканської партії, які виступають проти реформ Барака Обами, а «розумним коригуванням».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Голосування сенату щодо компромісного варіанту державного бюджету пройде в середу, 16 жовтня цього року. Очікується, що в той же день документ буде підписаний главою держави.

Нагадаємо, розбіжності між Демократичною і Республіканською партіями в сенаті щодо бюджету призвели до того, що з 1 жовтня 2013 року частина держустанов у США припинила свою роботу.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: