fbpx
Політика

«Свобода» представила тіньовий уряд «національної альтернативи»

 Сьогодні, 16 жовтня, відбувся 27-й з’їзд партії «Свобода», під час якого обговорювалися питання висунення Юрія Левченка на перевиборах в 223 окрузі, а також створення тіньового уряду «національної альтернативи».  

Кандидатуру Левченка в підсумку підтримали представники всіх опозиційних партій. При цьому «свободівці» вже поспішили назвати його 38 депутатом своєї парламентської фракції, хоча перемогу на окрузі він ще не здобув.

Потім був представлений склад тіньового уряду «національної альтернативи».

Так, міністром економіки «свободівці» призначили Йосипа Ситника, міністром промисловості і підприємництва – Юрія Тараса, міністром енергетики – Олександра Мирного, міністром екології – Ірину Сех, міністром інфраструктури і реального розвитку – Сергія Надала.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Крім того, Ігор Сабій був призначений міністром сільського господарства, Богдан Бенюк – міністром культури і національної спадщини, Руслан Зелик – міністром соціального захисту, Андрій Гук – міністром охорони здоров’я, Ігор Янків – міністром сім’ї, молоді та спорту, Віктор Гвоздь – міністром закордонних справ.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Примітно, що партія «Свобода» також представила власну альтернативу МВС і Міністерству юстиції, а саме – Міністерство правопорядку і Міністерство справедливості відповідно. Перше відомство очолив Олег Бондарчук, а друге – Сидір Кіжин.

Також віце-прем’єром з питань соціальної та гуманітарної політики та міністром освіти і науки призначили Юрія Михальчишина, а адмірала Ігоря Тенюха – міністром національної оборони і віце-прем’єром з питань національного захисту.

Читайте також: