fbpx
Футбол

Російська збірна з футболу завершила відбірний турнір до ЧС-2014

 Російська національна збірна з футболу завершила відбірний турнір до чемпіонату світу у європейській групі "F". Незважаючи на те, що підопічні Фабіо Капелло в Баку зіграли внічию з командою Азербайджану (1:1), вони стали першими у своїй групі.  

 Нагадаємо, свій передостанній матч збірна Росії проводила в Люксембурзі і обіграла господарів з рахунком 4:0, а її головний конкурент – команда Португалії не змогла у себе вдома здолати ізраїльтян (1:1). У результаті цих колізій у групі "F" склалася ситуація, при якій футболістам Росії, що вже мали 21 очко, було достатньо в заключному матчі в столиці Азербайджану зіграти з господарями внічию, адже навіть вигравши у Люксембургу, португальці не змогли обійти росіян. До речі, виграли португальці з рахунком 3:0.  

 Таким чином, вперше за 12 років росіяни забезпечили собі путівку на Чемпіонат світу з футболу.  

 Гол у російській збірній на 16 хвилині забив Роман Широков. Під кінець матчу росіяни явно розслабилися і відразу ж поплатилися за це – на 90-й хвилині пропустили зовсім необов’язковий гол від Джавадова.  

 У результаті в групі "F", становище склалося наступним чином: збірна Росії – 22 очки (м’ячі – 20:5), Португалія – 21 (20:9), Ізраїль – 14 (19:14), Азербайджан – 9 (7:11), Північна Ірландія – 7 (9:17), Люксембург – 6 (7:26). Росіяни вийшли у фінальну частину першості світу-2014, який пройде в Бразилії, а португальцям доведеться зіграти стикові матчі з одним із суперників, що також посіли другі місця в групах європейського відбору.

Російська збірна з футболу завершила відбірний турнір до ЧС-2014 (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: