fbpx
Політика

Профільний комітет Держдуми проти введення віз на просторі СНД – Леонід Слуцький

  У профільному комітеті Держдуми виступають категорично проти введення віз на просторі СНД.

"Навіть у поганому сні не може наснитися введення віз на просторі Митного союзу, щоб не відбулося між нашими країнами", – заявив журналістам у середу глава думського комітету у справах СНД Леонід Слуцький.

За його словами, у нас можуть бути різні підходи до деяких питань, але "ми – один народ".

"Тут може бути і Бірюльово, і "калійна справа" – не може бути в перспективі віз на просторі Митного союзу, майбутнього Євразійського союзу", – підкреслив керівник комітету.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За його словами, візи на просторі СНД – "це ті самі розділові лінії, які працюють на наших стратегічних "друзів", на їх цілі максимально роз’єднати, розділити і роздрібнити Співдружність, щоб на її просторі не виникли потужні регіональні об’єднання, подібні Євразійському економічному союзу".

Що стосується Бірюльово, то, впевнений парламентарій, "по одній паршивій вівці можна судити про все стадо".

Він звернув увагу на те, що в світі багато ситуацій, коли через подібні провокації наростали настрої проти національних діаспор, народів, проти їх присутності в тій чи іншій країні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Масові заворушення – це саме провокація", – зазначив Л. Слуцький. Вона націлена на одну реакцію: "Вибухнемо,  почнемо вимагати, щоб трудові мігранти пішли геть з Росії чи для них вводилися обмеження" – зауважив він.

На такого роду провокації не можна піддаватися – слід послідовно і професійно знімати проблеми, маючи на увазі, що йдеться про людей, додав голова комітету.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: