fbpx
Економіка

Міністерство оборони України розраховує отримати в 2014 році фінансування на рівні 25 млрд гривень – Лебедєв

  Міністерство оборони України розраховує отримати фінансування у розмірі більше 25 млрд грн на 2014 рік, повідомив глава міністерства Павло Лебедєв.

"Для реалізації завдань державної комплексної програми розвитку і реформування ЗСУ на період до 2017 року, на наступний 2014 фінансовий рік ми припускаємо отримати оборонний бюджет у сумі понад 25 млрд грн", – розповів П. Лебедєв в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Міністр уточнив, що з цієї суми 24 млрд грн – це загальний фонд, а 1 млрд грн – спеціальний фонд, який необхідно наповнити.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

"Структура витрат, у разі затвердження поданих нами заявок, буде являти собою наступну картину: 5 млрд грн (20,1 %) пропонується спрямувати на розвиток, модернізацію, закупівлю, ремонт і обслуговування озброєнь і військової техніки; 2 млрд грн (8,4 %) – на навчання та підготовку ЗСУ; 18 млрд грн ( 71,5 %) – на їх утримання", – сказав П. Лебедєв.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

При цьому, за його словами, планується покращення внутрішнього балансу статей витрат на оборону. Зокрема, йдеться про збільшення частини витрат на переозброєння та бойову підготовку з одночасним зменшенням витрат на утримання військ.

Як відомо, загальний обсяг державного фінансування Міноборони в 2013 році передбачений в обсязі 15,3 млрд грн, у тому числі, по лінії спеціального фонду в обсязі майже 1 млрд грн.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: