Китайці скопіювали американський вертоліт “Апач”

У китайському сегменті Інтернету з’явилися кадри перевезення американського ударного вертольота Boeing AH -64 Apache, які можуть говорити про те, що військові КНР могли десь його роздобути чи скопіювати. На фотознімках видно, що "Апач" знаходиться зі знятими гвинтами і пілонами для зброї.

Одні експерти відзначають, що Китай міг зробити точну копію американського вертольота, інші – що зміг роздобути бойову машину, яка була збита десять років тому в Іраку.

Нагадаємо, в ході вторгнення в Ірак в 2003 році американські військові втратили більше 30 "Апачів", причому один з бойових вертольотів був збитий іракськими військовими поруч з Кербелою і був змушений здійснити екстрену посадку.

Related Post

Як повідомлялося в той час, вертоліт не отримав великих пошкоджень, а обидва його пілоти були захоплені в полон. Вже наступного дня Пентагон заявив, що успішно провів операцію зі знищення збитого "Апача", проте, вже тоді з’явилися чутки, що іракці встигли сховати вертоліт, а згодом продали Китаю.

На фотознімках,  що з’явилися в даний час, не можна визначити, де вони були зроблені, в той же час, на автомобілі,  який потрапив у кадр,  стоять номери портового міста Нінбо в провінції Чжецзян на сході країни. Фахівці відзначають, що це вже не перший випадок, коли китайські військові показують свою нову бойову техніку за допомогою "витоків" в Інтернеті.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment