Журналіст Гленн Гринвальд йде з The Guardian і створить інформагентство

Американський журналіст Гленн Гринвальд, що працював у британській газеті The Guardian, покидає її і має намір створити інформагентство. В даний час Гринвальд, який першим опублікував викриття Едварда Сноудена про зловживання американської розвідки, проживає у Бразилії.

"Моє партнерство з The Guardian було надзвичайно плідним, і я ним повністю задоволений. Я пишаюся нашими спільними досягненнями", – написав у своєму блозі 46-річний американський журналіст. Далі він повідомляє, що рішення залишити газету було прийнято ним у зв’язку з тим, що йому надійшла нова пропозиція про співпрацю, "від якої не зміг би відмовитися жоден журналіст".

Ніяких подробиць він поки не розкриває, але пообіцяв зробити це найближчим часом.

Related Post

Тим часом, представник The Guardian Дженніфер Ліндауер повідомила, що в редакції The Guardian дуже засмутилися, дізнавшись про рішення Гринвальда. За її словами, "Гринвальд – видатний журналіст. Наша співпраця з ним свідчить про ту важливу роль, яку відіграють журналістські розслідування в справі контролю за діями влади". Однак Ліндауер побажала репортерові удачі в його новому починанні.

З чуток, Гринвальду запропонував нову роботу засновник інтернет-аукціону eBay П’єр Омідьяр, чий статок оцінюється в 8,5 мільярда доларів, який має намір створити нову медіа -компанію. При цьому, поки невідомо, чи буде Гринвальд і далі писати статті про роботу американських спецслужб на основі документів, переданих йому Сноуденом.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment