fbpx
Новини світу

У 2014 році може з’явитися швидкісний поїзд Київ-Москва

 Між столицями України та Росії, Києвом і Москвою, може почати курсувати швидкісний потяг. Якщо всі деталі цього питання будуть узгоджені, то така важлива подія може відбутися вже в наступному, 2014 році.

 Про можливий запуск між Києвом і Москвою швидкісного поїзда розповів голова російського уряду Дмитро Медведєв. Заява прем’єр – міністра Росії пролунала під час прес – конференції, що відбулася за підсумками засідання комітету з питань економічної співпраці російсько – української міждержавної комісії. «Ми тільки що на цьому засіданні комітету обговорювали ситуацію навколо наших поїздів, які їздять з Росії на Україну», – заявив Дмитро Медведєв і підкреслив, що «запланований пуск швидкісного потягу Москва – Київ на наступний рік».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Відзначається, що час руху швидкісного поїзда сполученням Київ – Москва має скоротитися до семи годин.

 Зараз Росію і Україну вже пов’язують кілька потягів, а одним із проблемних питань є перетин кордону – на це витрачається певний час. Дмитро Медведєв повідомив, що «обговорювали ми і те, як зробити все-таки перевірки, які проводять під час прямування, більш раціональними».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Українська і російська сторона повинні виробити спільний підхід, результатом якого стане можливість здійснювати перевірки наступних без зупинок поїздів.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: