У Парижі цілий округ може стати повністю циганським

Як повідомив напередодні прем’єр-міністр Франції Жан-Марк Еро, в 16-му окрузі Парижа може з’явитися спеціальне поселення для циган і уряд не заперечує проти такої ініціативи. На думку Еро, немає причин відмовлятися від такої ідеї, якщо в результаті там з’являться житла, школи та медустанови, де цигани зможуть знайти собі роботу.

Питання про створення компактного поселення ромів у французькій столиці мають намір винести на розгляд Паризької мерії 15 жовтня депутати нижньої палати парламенту П’ятої Республіки від "Лівого фронту".

Примітно, що 16-й округ вважається в Парижі одним з найпрестижніших. У цьому районі французької столиці проживають заможні французи й іноземці, розташовуються дипломатичні місії ряду країн, включаючи і російське посольство.

Related Post

Циганське питання залишається «гарячим» з часу заворушень, влаштованих циганами у Франції в 2010 році. Досі в суспільстві обговорюється рішення екс-президента Ніколя Саркозі про депортацію болгарських і румунських циган у Східну Європу, яке було прийнято відразу ж після заворушень.

У Парижі цілий округ може стати повністю циганським (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment