fbpx
Економіка

У Нью-Йорку тиждень російського кіно завершився тріумфом

У Нью-Йорку з тріумфом завершився дванадцятий Тиждень російського кіно, квитки на який миттєво розлетілися задовго до початку заходу. Головними подіями минулого фестивалю стали російські картини "Географ глобус пропив" з Костянтином Хабенським і "Легенда № 17" з Данилом Козловським і Олегом Меньшиковим.

Спортивна драма про знаменитого радянського хокеїста стала заключним акордом Тижня російського кіно. Цей фільм є на даний час рекордсменом за загальними зборами в російському прокаті серед російськомовних стрічок. У Нью-Йорку також, як виявилося, з нетерпінням чекали показу цієї стрічки, в залі під час демонстрації був повний аншлаг.

За словами програмного директора кінотижня кінокритика Антона Доліна, він залишився задоволений реакцією нью-йоркської публіки на новинки російського кіно. Крім лідерів кінопрокату американські глядачі змогли побачити кілька фестивальних хітів.

Так, овацією завершився прем’єрний показ фільму-переможця "Кінотавра – 2013" "Географ глобус пропив" режисера Олександра Велединського. Всього в програмі заходу показали десять кращих російських стрічок, знятих останнім часом, і всі вони були з інтересом зустрінуті глядачами в Нью-Йорку.

Місцеві ЗМІ навіть назвали минулий Тиждень однією з головних російськомовних подій культурного життя Нью-Йорка і, можливо, найдовгоочікуванішою.

У Нью-Йорку тиждень російського кіно завершився тріумфом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: