fbpx
Економіка

У Києві розглядають можливість переходу на сезонний тариф за теплопостачання

У Києві не виключають можливості введення сезонного тарифу на теплопостачання. Цей варіант активно обговорюють в Київській міській державній адміністрації. Про це в ході сьогоднішнього засідання колегії КМДА з питань проведення опалювального сезону в столиці заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. При цьому чиновник нагадав, що адміністрація вже пробувала ввести такий тариф у 2009 році, але зазнала фіаско. Тоді проти відповідної ініціативи виступили Міністерство житлово-комунального господарства і Кабінет міністрів. Та й на політичному рівні питання введення сезонного тарифу на теплопостачання в той час вирішити не вдалося.

У 2008 році КМДА зробила необхідні розрахунки і намагалася довести громадськості, що перехід на сезонний тариф вигідний, оскільки влітку пропонувалося платити менше (адже тепло в цей час року не подається), а взимку – більше, тому що треба платити за газ. Але тоді довелося залишити середньорічний тариф, що діє з грудня 2011 року. Тепер же це питання знову почали піднімати.

«Давайте його вивчимо, і може, зараз у нас вистачить таки волі вирішити це питання і піти на це, але найкраще – це встановлювати лічильники», – підкреслив Анатолій Голубченко.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: