fbpx
Авто

Техогляд на дорогах повертати не будуть – ДАІ України

  У Державній автомобільній інспекції України спростовують інформацію про те, що у внесеному до парламенту законопроекті про підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху повертається норма про проведення техогляду на дорогах.

"Після обговорення в Кабінеті міністрів у законопроект були внесені деякі правки. Я читав днями в пресі, що повертається техогляд на дорогах. Хочу заспокоїти громадськість: в цьому законі немає таких положень", – сказав на прес-конференції у вівторок у Києві начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник.

Він зазначив, що в законопроекті міститься лише пропозиція надати Кабінету міністрів повноваження щодо затвердження порядку заборони експлуатації транспортних засобів.

С. Будник розповів, що до 1 грудня МВС має підготувати законопроект про впровадження автоматичної фіксації дотримання правил дорожнього руху. "Це дуже серйозне питання. Ми над ним ретельно працюємо. Сподіваємося, що до цього терміну внесений відповідний законопроект, і він буде прийнятий Верховною Радою", – сказав він.

С. Будник вважає, що завдяки даному законопроекту буде реалізований принцип незворотності покарання, а також усунена корупційна складова, яка присутня в даний час у взаєминах між інспекторами ДАІ та учасниками дорожнього руху.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: