fbpx
Футбол

Помер відомий футбольний тренер Брюно Метсю

 Сьогодні ряд видань повідомили сумну новину. Помер відомий футбольний тренер Брюно Метсю.

 Брюно Метсю – це той самий фахівець, який став відомий у світі завдяки своїй зачісці і феноменальній грі керованої ним збірної Сенегалу на чемпіонаті світу з футболу в 2002 році. Нагадаємо, що світова футбольна першість 2002 року проходила на футбольних полях Японії та Кореї, а за команду Брюно Метсю, мабуть, переживали тоді всі любителі футболу, настільки яскраво вона грала.

 У липні минулого року медики діагностували у Брюно Метсю рак і, на жаль, Метсю не зміг впоратися з цією хворобою.

 Під керівництвом Брюно Метсю збірна Сенегалу стала фіналістом Кубку африканських націй і учасником чвертьфіналу світової футбольної першості. У 2007 році Брюно Метсю зі збірною ОАЕ виграв Кубок Перської затоки.

 Якщо згадати події чемпіонату світу-2002, то ведена Брюно Метсю збірна Сенегалу почала підносити сюрпризи з самого початку цього турніру. У першому матчі своєї групи збірна Сенегалу обіграла з рахунком 1:0 збірну Франції, яка на той момент була чинним чемпіоном світу. Потім сенегальці зіграли внічию 1:1 зі збірною Данії та 3:3 зі збірною Уругваю. В 1 /8 фіналу збірна Сенегалу в приголомшливому по напруженню матчі в додатковий час з рахунком 2:1 обіграла збірну Швеції, а переможну ходу на чемпіонаті світу команди Брюно Метсю зуміли зупинити в чвертьфіналі футболісти збірної Туреччини. Команда Туреччини в додатковий час обіграла сенегальців з рахунком 1:0.

 За матеріалами: isport.ua Wikipedia.org

Читайте також: