fbpx
Політика

Леонід Кучма розповів про Митний союз та асоціацію з ЄС

 Колишній президент України Леонід Кучма критично оцінив майбутнє Митного союзу і розповів про потенційну користь Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

 В інтерв’ю українським журналістам другий президент України Леонід Кучма розповів про своє бачення розвитку відносин України з Росією, Митним союзом і Європейським союзом. На думку Леоніда Кучми, зараз Митний союз є політичним проектом, і українській стороні необхідно співпрацювати з окремими його членами без вступу в сам Союз.

 Угода про асоціацію України з Євросоюзом, за словами колишнього голови держави, зашкодить багатьом галузям економіки України, але саме ця угода може стимулювати підвищення конкурентоспроможності та модернізацію промисловості України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Леонід Кучма вважає, що Митний союз є більше політичним, ніж економічним проектом, і сумнівно, що від нього українська економіка отримає серйозну вигоду. «Для Казахстану та Білорусі участь у Митному союзі, на відміну від Російської Федерації, призвело до збільшення імпорту порівняно з експортом. Але чи можна сподіватися, що після входження до Митного союзу для України відкриються обіцяні «золоті ворота»? – заявив другий президент України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 На думку Леоніда Кучми, сьогоднішній рівень відносин між Росією і Україною в чомусь обумовлений бездіяльністю російського уряду. У першу чергу, це стосується цілого ряду невиконаних обіцянок щодо України. Щодо газового питання Кучма порадив не сподіватися на дешевий газ від російської сторони, тому що цього ніколи вже не буде.

 Крім того, колишній президент вказав на нереалізовані Росією двосторонні проекти в авіації, суднобудуванні, енергетиці, машинобудуванні та ракетно – космічної галузі.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: