fbpx
Економіка

“Київенерго” заборгувало “Нафтогазу” 2,3 млрд грн за спожиті енергоресурси

Заборгованість ВАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожиті енергоресурси станом на 1 жовтня 2013 року складає 2 млрд 309 млн грн, з яких 1, 6 млрд грн – різниця в тарифах. Про це під час засідання колегії КМДА з питань підготовки до початку опалювального сезону повідомив генеральний директор ВАТ "Кіівненерго" Олександр Фоменко, передає кореспондент УНН.

"У нас зараз заборгованість перед НАК "Нафтогаз" складає 2 млрд 309 млн грн. Це на 1 жовтня. З них 1 млрд 600 млн грн – різниця в тарифах, яку ми повинні закрити через розпорядження уряду", – сказав О. Фоменко.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко зазначив, що заборгованість населення та ЖЕКів становить лише 200 млн грн.

"Таким чином, залишається ще близько 700 млн грн, це дійсно питання бюджету… є ще 1 млрд 600 млн грн, тобто 2 млрд 100 млн грн, і тільки 200 млн грн – це, можливо, те, що не доплачують мешканці Києва і те, що ЖЕКи з різних причин повинні. Таким чином, ми повинні вирішити дві стратегічні запитання. Перше – завершити взаєморозрахунок з державою, друге – знайти кошти для оплати з бюджету. Ми будемо працювати, і я думаю, що ці питання будуть вирішені", – зазначив Голубченко.

Як повідомляв УНН, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко зазначив, у разі коли "Київенерго" стане єдиним виконавцем постачання тепла і гарячої води, то вирішиться проблема із заборгованістю від киян та ЖЕКів.

Джерело: УНН

Читайте також: