fbpx
Новини світу

Звернення Литви в СОТ ускладнить повернення молочної продукції до Росії – Онищенко

  Плани Литви задіяти арбітражні механізми Світової організації торгівлі (СОТ) ускладнять повернення литовської молочної продукції на російський ринок, заявив "Інтерфаксу" у вівторок керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Є заяви вищих посадових осіб Литви з приводу передачі справи до СОТ. При такому розвитку подій і ми себе будемо по-іншому вести", – сказав він.

"Звернення Литви в СОТ затягне весь процес на незрівнянно тривалий термін. Тоді включиться логіка, яка ставить своєю задачею не відкрити кордони, а дотриматися деяких віртуальних процедур", – заявив Г. Онищенко.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Він сказав, що це загальмує процес двосторонніх консультацій, а виїзд інспекції Росспоживнагляду буде відкладений.

"Якщо це буде відбуватися, ми, не скасовуючи раніше прийнятих домовленостей, зосередимося на тренді СОТ. Природно, питання про виїзд буде відкладатися", – повідомив Г. Онищенко.

Він заявив, що виїзд експертів Росспоживнагляду на литовські молочні підприємства готується. "Ми домовилися, що приїдемо. Але поки не прийнято рішення, коли це станеться. Пропозицій з приводу дат і термінів поки не надходило. Рішення буде прийматися найближчим часом", – повідомив співрозмовник "Інтерфаксу".

7 жовтня санітарна служба призупинила ввезення в РФ молочних продуктів з Литви через претензії до якості.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

11 жовтня Г. Онищенко зустрівся з делегацією з Литви. За підсумками зустрічі він заявив "Інтерфаксу", що у литовської молочної продукції є можливість повернутися на російський ринок. "Чому б і ні, якщо будуть виконані російські умови – виконання законодавства у сфері захисту прав споживачів", – заявив Г. Онищенко. Він тоді сказав, що з литовською делегацією досягнуто домовленості продовжити зустрічі експертів, намічений виїзд в жовтні фахівців Росспоживнагляду до Литви.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: