fbpx
Новини світу

Естонія і Україна підписали протокол про наміри про співробітництво в сфері розвитку транспортного коридору між Балтійським і Чорним морями

  Протокол про наміри між Міністерством інфраструктури України і Міністерством економіки та комунікацій Естонії про співпрацю у сфері розвитку транспортного коридору між Балтійським і Чорним морями був підписаний у Таллінні у вівторок.

Документ підписали міністр інфраструктури України Володимир Козак та міністр економіки і комунікацій Естонії Юхан Партс.

Протокол передбачає створення сприятливих умов для розвитку транспортних сполучень між Чорним і Балтійським морями, розширення взаємовигідного співробітництва у сфері логістики, транспортування вантажів і пасажирів. Увага, зокрема, приділяється зростанню потенціалу та конкурентоспроможності контейнерного поїзда "Зубр".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За інформацією прес-служби президента України Віктора Януковича, підписання протоколу дозволить продовжити розвиток транспортного коридору для транзиту між Балтійським і Чорним морями на базі контейнерних поїздів, зокрема можливостей контейнерного поїзда "Зубр ", розширити коло країн, що беруть участь у роботі існуючого маршруту, за рахунок інших зацікавлених сторін (Туреччини та скандинавських держав). Крім того, це дасть можливість активізувати діяльність щодо залучення додаткових вантажів, розширення географії маршрутів транспортування вантажів шляхом залучення зацікавлених країн і встановлення конкурентоспроможних тарифних умов.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Проект протоколу передбачає активізацію співробітництва як між Міністерством інфраструктури України і Міністерством економіки та комунікацій Естонії, так і між залізничними адміністраціями двох країн.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: