fbpx
Україна

До опалення в Києві підключено майже 100% житлових будинків – “Київенерго”

 Столична компанія ПАТ "Київенерго" підключила до опалення майже 100 % житлових будинків міста, повідомляє прес – служба компанії з посиланням на її генерального директора Олександра Фоменка.

 "Виняток становлять 9 житлових будинків, внутрішньобудинкові мережі яких не підготовлені житлово – експлуатаційними організаціями міста до проходження зимового максимуму", – йдеться в повідомленні.

 Як відзначають в "Київенерго", в цьому році компанія вперше паралельно підключала до тепла і об’єкти соціальної інфраструктури, і житлові будинки. Щодоби до опалення підключався 1,3-1,6 тис. об’єктів.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

 У компанії нагадали, що успішне проходження опалювального сезону залежить від розрахунків споживачів, які на 1 жовтня заборгували "Київенерго" за тепло та електроенергію 2,2 млрд грн. Ще 1,58 млрд грн компанії має заплатити місто (в якості компенсації різниці в тарифах на теплову енергію).

 "Київенерго", своєю чергою, заборгувало "Нафтогазу України" 2,1 млрд грн.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

 Як повідомлялося , "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

 Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України ДТЕК володіє 72,33 % акцій "Київенерго". Ще 25 % +1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: