fbpx
Політика

Ще 3000 етнічних грузин Туреччини отримають громадянство Грузії

Як заявив сьогодні, 14 жовтня, президент Грузії Михайло Саакашвілі у ході свого візиту до Туреччини під час зустрічі з етногрузинами, що проживають там, ще 3000 осіб отримають грузинське громадянство.

«До тисячі наших співвітчизників кілька тижнів тому отримали громадянство Грузії. У ці дні громадянство Грузії отримають ще 3000 осіб. Це такі люди, які, незважаючи на довгі роки проживання в Туреччині, не втратили свою любов до Грузії, гаряче люблять її донині, розмовляють її мовою, відчувають себе грузинами, бажають всіляко допомогти Грузії. Саме ці люди і отримають від нас громадянство Грузії», – заявив сьогодні Михайло Саакашвілі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами Саакашвілі, незважаючи на те, що багато незадоволені тим, що «тепер вже і туркам даємо громадянство», їм варто ще «позмагатися з такими «турками» в «грузинізмі» і патріотизмі».

«Етнічні грузини, які проживають на турецькій території, це наша плоть і кров, і в ці дні вони отримають від своєї держави  документи про громадянство, що засвідчують їх приналежність до Батьківщини. Це останні мої дні на посаді президента, але життя триває, а дати громадянство країни здатний тільки президент. На п’ять наступних років, я сподіваюся, до влади може прийде такий президент, який цей процес з успіхом продовжить. Але може виявитися і таким, який піде всупереч цьому. Тому, я вважаю за особливу честь використання останніх днів президентських повноважень, і я буду двома руками підписувати розпорядження про надання вам громадянства Грузії», – заявив Саакашвілі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 

Нагадаємо, що термін президентського правління Саакашвілі спливає 27 жовтня. Взяти участь у виборах, відповідно до Конституції Грузії, Саакашвілі вже не зможе, так як знаходиться на цій посаді вже другий термін. На пост президента претендують 23 кандидати від політичних партій і ініціативних груп.

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: