fbpx
Політика

У МЗС України плануються «масові чистки»?

 Аналітики з групи глобальної розвідки Geostrategy оприлюднили прогнози, в яких сказано про масштабні кадрові зачистки у зовнішньополітичному відомстві України.

 «Наближення саміту Східного партнерства у Вільнюсі, під час якого українське керівництво розраховує підписати довгоочікувану Угоду про асоціацію з ЄС, вже сьогодні змушує понервувати багатьох високопоставлених дипломатів з України», – зазначають експерти.

 На думку аналітиків, причина для такого неврозу у підопічних Кожари в тому, що чиновники, які є близькими до міністра закордонних справ України, починають підготовку «схеми масштабних кадрових зачисток» у зовнішньополітичному відомстві України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У Geostrategy стверджують, що основний замовник зачистки у відомстві – керівництво МЗС України. Аналітики підкреслили, що зараз український МЗС перебуває під серйозним впливом функціонерів, які раніше були наближені до Віктора Медведчука.

 «Суть такої схеми – максимально використовувати результати саміту у Вільнюсі для того, щоб відсунути дипломатів з вищої керівної ланки на другий план. Насамперед, мова йде про послів України в країнах Євросоюзу, а також у ключових міжнародних партнерах України та міжнародних організаціях, з якими міністр Кожара або не знайомий особисто, або на чиємусь фоні виглядає не дуже компетентно», – розмірковують експерти з групи Geostrategy.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Варто відзначити, що прес – служба МЗС України не підтвердила прогнози аналітиків в питанні «наближення кадрових чисток». Представники МЗС заявили, що не мають можливості коментувати цю інформацію, тому що вона не є офіційною. Про це стало відомо від Євгена Перебийноса, спікера зовнішньополітичного відомства України.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: