fbpx
Право

Суд відмовив Тимошенко у перегляді «газової справи»

 У понеділок Вищий спеціалізований суд України з розгляду кримінальних і цивільних справ прийняв рішення повернути екс – прем’єр – міністру Юлії Тимошенко повторну заяву про перегляд у Верховному суді України «газової справи». Про це представникам ЗМІ повідомила прес – служба ВССУ.

 «Таке рішення прийнято судом на підставі пункту 4 – ї частини 3 – ї статті 400-17 КПК України від 1960 року. Згідно з цією статтею, заяву про перегляд вироку у Верховному суді України повертається заявнику у тому випадку, якщо є постанова Вищого спеціалізованого суду України про відмову у допуску справи до провадження за підсумками її розгляду», – заявили в суді.

 Крім того, в ВССУ нагадали, що в постанові суддівської колегії палати з кримінальних справ ВССУ від 6 вересня 2013 року було відмовлено у проханні Юлії Тимошенко допустити справу до провадження у Верховному суді.

 Згідно з рішенням Вищого спецсуду, ця постанова набрала офіційну силу з моменту її винесення і не підлягає оскарженню.

 Нагадаємо, що 9 жовтня 2013 року захисник екс – прем’єр – міністра Сергій Власенко повторно подав до Верховного суду України заяву, де попросив про перегляд вердикту «по газовій справі» .

 Як розповів Сергій Власенко, захист Юлії Тимошенко вирішила повторно подати до Верховного суду України заяву про перегляд незаконного та некоректного вироку у «газовій справі». За словами адвоката, таку заяву захист подав до суду, грунтуючись на постанові комітету Ради Європи.

 Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд міста Києва визнав екс – прем’єр – міністра Юлію Тимошенко винною у перевищенні службових повноважень і влади під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Тимошенко засудили до позбавлення волі на 7 років.

 За матеріалами: УНН

 

Читайте також: