У Литві тимчасово скасована ретрансляція «Першого каналу»

 

Сьогодні, 14 жовтня, Вільнюський районний адміністративний суд задовольнив позов від 11 жовтня Комісії радіо і телебачення Литви, давши санкцію на тимчасову зупинку ретрансляції на території Литви телепродукції російського «Першого каналу», який становить основну частку мовлення «Першого балтійського каналу» (ПБК), зареєстрованого в Латвії.  

 Суд зобов’язує ретрансляторів телевізійного каналу, які перебувають під юрисдикцією Литви, на 3 місяці зупинити трансляцію програм «Балтійського каналу» , підготовлених країнами, які не є членами ЄС.  

 Причиною цьому послужила передача «Людина і закон» від 4 жовтня на російському «Першому», де нібито тенденційно і викривлено були представлені вільнюські події 13 січня 1991 року. На даний момент основний постачальник послуг кабельного телебачення Cgates повністю припинив трансляцію ПБК.  

Related Post

  «Рішення про це судом було прийнято сьогодні», – сказала заступник голови Вільнюського районного адміністративного суду Єва Станісловайтене.  

 За словами голови Комісії з радіо і телебачення Литви Едмундаса Вайтекунаса, сформована ситуація обговорюється і відповідними органами в Латвії, і їх рішення буде також важливим, оскільки саме Латвія видала ліцензію на мовлення ПБК.

Людина і Закон. Погляд на події в Литві 1991 року. (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment