fbpx
Право

У Литві тимчасово скасована ретрансляція «Першого каналу»

 

Сьогодні, 14 жовтня, Вільнюський районний адміністративний суд задовольнив позов від 11 жовтня Комісії радіо і телебачення Литви, давши санкцію на тимчасову зупинку ретрансляції на території Литви телепродукції російського «Першого каналу», який становить основну частку мовлення «Першого балтійського каналу» (ПБК), зареєстрованого в Латвії.  

 Суд зобов’язує ретрансляторів телевізійного каналу, які перебувають під юрисдикцією Литви, на 3 місяці зупинити трансляцію програм «Балтійського каналу» , підготовлених країнами, які не є членами ЄС.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Причиною цьому послужила передача «Людина і закон» від 4 жовтня на російському «Першому», де нібито тенденційно і викривлено були представлені вільнюські події 13 січня 1991 року. На даний момент основний постачальник послуг кабельного телебачення Cgates повністю припинив трансляцію ПБК.  

  «Рішення про це судом було прийнято сьогодні», – сказала заступник голови Вільнюського районного адміністративного суду Єва Станісловайтене.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За словами голови Комісії з радіо і телебачення Литви Едмундаса Вайтекунаса, сформована ситуація обговорюється і відповідними органами в Латвії, і їх рішення буде також важливим, оскільки саме Латвія видала ліцензію на мовлення ПБК.

Людина і Закон. Погляд на події в Литві 1991 року. (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: