fbpx
Новини світу

Українські націоналісти написали лист «Кремлевському Хану-хаму, пахану, шайтанові»

У Києві представники Конгресу українських націоналістів влаштували перформанс – кілька десятків молодих людей, в основному, одягнених у козацьку форму, розташувалися на Софійській площі біля пам’ятника Богдану Хмельницькому, щоб написати листа «кремлівському хану».  

 За словами очевидців, в акції брали участь не лише козаки, а й люди в шатах бійців УПА, махновців і у формі українських офіцерів. Як заявили організатори перформансу, вони спробували скласти послання за аналогією з листом запорожців турецькому султанові. Головна мета акції – висловити протест проти спроб Росії «заманити» Україну до Митного союзу.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Українські козаки Кремлевському Хану-хаму, пахану, шайтанові! Як наші прадіди до Султана, так і ми – козаки, і весь народ Руси-України, до тебе, за всі твої вимоги до нас, відписуємо: ти – шакал кремлівський, а твій "світ" сатанинський який ти старший брат? Не будемо ми в "каламутному ярмі", твоїх погроз не боїмося!» – йдеться в посланні.   Сьогодні націоналісти планують передати лист в російське посольство.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 

Українські націоналісти написали лист «Кремлівському хану-шайтанові» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: