fbpx
Футбол

Легенда «Інтера» Хав’єр Дзанетті: Моурінью – це тренер-переможець, роки роботи якого назавжди залишаться в серцях уболівальників

Аргентинський футболіст Хав’єр Дзанетті (або Санетті, як звучить прізвище цього футболіста в деяких джерелах) є одним з найяскравіших прикладів служіння одному клубу в сучасному футболі. Цей футболіст захищає кольори міланського «Інтера», починаючи з 1995 року і тому, без перебільшення, аргентинець є живою легендою італійського гранда.

За довгий час, проведений у «Інтері» Хав’єру Дзанетті вдалося попрацювати з багатьма відомими в Європі і світі тренерами. Аргентинець грав під керівництвом Роберто Манчіні, Марчелло Ліппі, Ектора Купера, Марко Тарделлі і багатьох інших. Про кожного фахівця, що працював у «Інтері», у Хав’єра Дзанетті склалася своя думка.

Дуже цікаво висловився футболіст про португальця Жозе Моурінью, під керівництвом якого міланський «Інтер» двічі домагався успіхів у серії А, по одному разу були виграні національний Кубок і Суперкубок Італії. Головним досягненням Жозе Моурінью на посту головного тренера «Інтера», безумовно, є перемога в Лізі чемпіонів у сезоні-2009/2010. 22 травня 2010 року Хав’єр Дзанетті вивів «Інтер» на фінальний поєдинок з капітанською пов’язкою, а після перемоги з рахунком 2:0 над мюнхенською «Баварією» аргентинець першим у своїй команді підняв над головою трофей Ліги чемпіонів.

Говорячи про Жозе Моурінью, Хав’єр Дзанетті зазначив, що португалець є тренером-переможцем, що приділяє увагу кожній дрібниці. «Два роки його роботи в «Інтері» назавжди залишаться в серцях уболівальників», – наводить слова Дзанетті видання Footbal Italia. Згадав аргентинський футболіст матч «Інтера» в переможній для себе Лізі чемпіонів проти київського «Динамо». У цьому матчі міланці програвали з рахунком 0:1 і могли в підсумку вилетіти з Ліги чемпіонів. Однак наприкінці поєдинку Дієго Міліто і Веслі Снайдер принесли «Інтеру» перемогу. Згадуючи цей поєдинок, Дзанетті зазначає, що Жозе Моурінью сказав команді наступне: «Ми повинні ризикнути всім, що маємо». У підсумку замість двох захисників на полі у складі італійської команди з’явилися два нападники і « Інтер» переміг.

Читайте також: