fbpx
Політика

Українська влада повинна виконати вимоги ЄС – Ковальчук

 Під час зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Нідерландів в Гаазі, народний депутат України від фракції «УДАР» Віталій Ковальчук заявив, що українська влада повинна докласти всі свої зусилля для виконання умов Європейського союзу, щоб забезпечити успішне підписання Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі.

 «Ми переконуємо всіх європейських партнерів, від позиції яких залежить сьогодні підписання Угоди, що Україна не повинна втратити цей історичний шанс», – повідомив депутат.

 Віталій Ковальчук також відзначив, що при цьому в Україні розуміють, що для успішної євроінтеграції необхідно виконати головні вимоги Європейського союзу, а саме: вирішити питання виборчого правосуддя і звільнити Юлію Тимошенко.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Сьогодні дуже напружений момент – ні українська опозиція, ні європейське суспільство не бачать кроків з боку української влади», – додав депутат.

 Він нагадав, що зараз дуже багато залежить від президента України Віктора Януковича, який як і раніше не дав відповіді на питання: «Чи буде звільнено Тимошенко?».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 За словами Ковальчука, після зустрічей з європейськими партнерами, стало зрозуміло, що всі вони, в тому числі і Нідерланди, повністю підтримують євроінтеграційні устремління України, але як і раніше чекають конкретних кроків з боку українського керівництва.

 «Саме про це сьогодні повинна думати влада, а не про те, як перекласти відповідальність на демократичну опозицію та ЄС у разі не підписання Угоди», – підкреслив Віталій Ковальчук.

Читайте також: