fbpx
Політика

«Польща – це не адвокат України, ми – сусіди та друзі», – посол

 Посол Польщі в Україні Генрік Литвин стверджує, що не потрібно в буквальному сенсі розуміти, коли говорять, що Польща – це «адвокат України». На думку дипломата, це означає визнання тієї підтримки, яку офіційна Варшава зараз надає євроінтеграційним намірам України.

 Генрік Литвин додав, що зараз польська сторона зацікавлена ​​в «стабільному сусіді» в особі України. Польща зацікавлена ​​в такому сусіді, у якого буде ефективна економіка. За словами Литвина, саме така економіка і стане надійним елементом системи безпеки та добробуту.

 «Ми підтримуємо інтеграційні прагнення України і намагаємося переконати всіх партнерів, що це є правильним напрямком. Ми – сусіди. Ми – друзі. І ми співпрацюємо», – розповів Литвин.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Як підкреслив посол, те, що раніше виявилося корисним для польської держави, може бути корисним і для українців.

 «Ми зараз демонструємо деякі приклади, заявляємо про те, що нам здається корисним для країн з цього регіону. Однак це лише пропозиції, які засновані на нашій праці і нашому досвіді. Ними можна скористатися, але ми не говоримо нікому, що у них немає іншого вибору. Є також у Польщі і досвід помилок, і його необхідно вивчити», – розповів дипломат.

 Як зазначив Генрік Литвин, сьогодні вже не можна повною мірою використовувати програму польських реформ 1990 – х років, проте досвід в питанні економічної реструктуризації Польщі обов’язково повинен бути досліджений.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Зараз, коли йде мова про політику європейської інтеграції, існує безліч моментів, які можна перенести в Україну з Польщі. Якщо почнеться імплементація ассоціаційного договору, то без спеціально підготовлених адмінструктур це практично неможливо зробити. Те, що у нас спрацювало, можна перенести в Україну, а те, що ні – зробити кращим. Хочу повторити, що такий досвід, безсумнівно, цікавий для України», – підсумував посол.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: