fbpx
Новини світу

Термінал «F» київського аеропорту «Бориспіль» будуть використовувати як вантажний

  Керівництво міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ) прийняло рішення змінити статус пасажирського терміналу "F" і надалі використовувати його як вантажний, повідомила прес-служба аеропорту.

"На сьогоднішній день аеропорт є лідером з обслуговування вантажів на авіаційному транспорті України. У перспективі очікується подальше зростання обсягів вантажних перевезень, що обумовлено залученням нових авіакомпаній, зокрема, Emirates, Swiss International. Враховуючи це, аеропорт потребує повного перегляду існуючої інфраструктури з обслуговування вантажів", – цитує прес-служба генерального директора аеропорту Олексія Кочанова.

"Бориспіль" відзначає, що такі переваги терміналу "F", як можливість організації під одним дахом вантажного бізнес-центру, зон проходження формальностей при обслуговуванні вантажу, забезпечення складських приміщень, близьке розташування до нині існуючого вантажного терміналу, наявність вантажного перону і можливість розширення транспортного вузла дозволять організувати ефективну схему роботи з обслуговування вантажів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У рамках розробленої концепції передбачається, що на першому поверсі терміналу "F" може бути облаштована зона експорту/імпорту, трирівнева система стелажів (з розрахунку 600 кг/кв. м), митна зона. На другому поверсі – розміщення офісних приміщень, приміщень для обслуговування персоналу, дворівнева система стелажів (з розрахунку 450 кг/кв. м).

Як повідомлялося, з 27 жовтня 2013 року в аеропорту "Бориспіль" всі міжнародні чартерні рейси будуть переведені з терміналу "F" в термінал "В".

Раніше з посиланням на заступника гендиректора "Борисполя" з виробництва Сергія Гомболевського повідомлялося, що термінал "F" планувалося законсервувати і розглянути ряд концепцій, зокрема, переформатування його в вантажний комплекс. Він зазначав, що термінал "F" не завантажено, з нього виконується три-чотири, іноді – вісім рейсів на день. Тим часом у разі входження України в єдиний авіапростір з ЄС кількість лоу-кост-компаній в аеропорту може значно зрости, тоді термінал "F" може знадобитися для обслуговування пасажирських рейсів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є головним аеропортом країни і забезпечує 65 % пасажирських авіаперевезень України. Це єдиний аеропорт України, з якого здійснюються трансконтинентальні рейси.

Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4000 м і шириною 60 м, другу – довжиною 3500 м і шириною 63 м.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: