fbpx
Політика

П.Нусс: Звільнення Ю. Тимошенко – ультиматум Кремля

Звільнення Юлії Тимошенко дуже важливе для Кремля і особливо для В. Путіна, тому Президент В. Янукович перебуває під тиском не тільки західного політикуму, а й офіційної Москви. Таку думку УНН висловив політичний аналітик і глава Цивільного Комітету Національного Порятунку Нусс Павло.

"Ю. Тимошенко все ж буде звільнена, або помилувана. Утримати її за ґратами майже неможливо в умовах потужного політичного, і навіть економічного тиску, не так західного політикуму, як Кремля. Більше того, її звільнення – ультиматум Кремля і особливо Путіна, в іншому випадку, Президенту Януковичу погрожують черговою економічною війною. Я майже впевнений у тому, що газовий фактор у цьому ультиматумі відіграє величезну роль. Росія починає активну кампанію в Україні через своє парламентське лобі проти видобутку сланцевого газу на території України, тому що це прямий шлях до отримання енергетичної незалежності. Звільнення Ю. Тимошенко та її перемога на президентських виборах в 2015 році або формування її більшості в 2017 – є частиною плану В. Путіна. Це не говорить про те, що сама Ю. Тимошенко бажає грати за його правилами, але фактом залишається і те, що її політика більш прийнятна для стабільного співробітництва між Україною та підконтрольним В. Путіну Газпромом", – зазначив аналітик.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

На його думку, вирішення проблеми Ю. Тимошенко буде не таким, як його хотіла б вона, але задовольнить Європейський Союз.

"Для ЄС фактор Ю. Тимошенко більш політико-правовий, ніж економічний, тому для них важливий сам факт її звільнення. Частково, то в повному обсязі – для них не має значення, головне щоб Ю. Тимошенко мала право на лікування. Європейці вникли в суть проблеми, і розуміють, що якби Ю. Тимошенко була сьогодні на волі і мала б можливість займатися відкритою політикою, Україна як мінімум перебувала б у політичній кризі, а при таких важких умовах обом сторонам (Україна – ЄС) важливо зосередитися на інтеграційному процесі, що важливо як для Європи, так і для нас. Тому гуманітарний підхід у справі Ю. Тимошенко влаштує захід. А чи влаштує часткове помилування Ю.Тимошенко Росію – звичайно ні. Тому, навіть коли її помилує президент, і вона буде відправлена ​​за кордон на лікування, проблема Ю. Тимошенко з політичного тла не зійде. Ми підпишемо асоціацію, і тоді буде розігруватися інша гра, за новими правилами, з новими гравцями. Погано те, що ці гравці будуть делеговані Кремлем, і основним їх завданням буде зрив ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", – підкреслив Павло Нусс.

Джерело: УНН

Читайте також: