fbpx
Економіка

Метро до Одеської площі в Києві коштуватиме 1,8 млрд грн

 Кабінет міністрів України в ході чергового засідання схвалив проект зі спорудження дільниці Куренівсько – Червоноармійської лінії київського метрополітену. Зокрема, мова йде про ділянку від станції метро «Виставковий центр» до Одеської площі (Голосіївський район Києва). Крім того, Кабінет міністрів затвердив умови надання державних гарантій в 2013 році з метою залучення кредитних коштів для реалізації проекту.

 З постанови Кабінету міністрів № 728 від 9 жовтня 2013 стало відомо, що будівельна довжина ділянки в двоколійному вимірі – 2,92 км. У документі сказано, що загальна кошторисна вартість проекту на 1 вересня 2013 року – 1,817 мільярда гривень. Зазначимо, що з державного бюджету Україна виділяє 816,267 мільйона гривень, столичного бюджету – 501,33 мільйона гривень, кредитних коштів (у тому числі залучених під гарантії держави) – 500 мільйонів гривень.

 Крім того, Кабмін уповноважив департамент транспортної інфраструктури КМДА залучити для реалізації цього проекту кредитні кошти розміром, що не перевищує 500 мільйонів гривень, під державні гарантії. Варто відзначити, що ці запозичення можуть бути здійснені за тієї умови, якщо процентна ставка по кредиту не більше 10% річних. Додамо, що термін користування за такими запозиченнями не повинен перевищувати 5 років.

 Витрати з обслуговування і повернення позики будуть здійснюватися з власних коштів КП «Київський метрополітен». Ці витрати будуть враховані в тарифах на перевезення пасажирів. Повідомляється, що виконавцем проекту призначене підприємство «Київський метрополітен». Додамо, що плата за надання держгарантій встановлена ​​на позначці в 0,001 % річних (із залишку суми за гарантійними зобов’язаннями) .

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: